شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که مزایای سایت داشتن چیست؛ آیا برایتان به صرفه است که سایت داشته باشید؟ در این مقاله قرار است برایتان 18 مزیت و فایده را که هنگام داشتن وبسایت برخوردار می شوید، بگوییم و هرکدام را توضیح دهیم تا در نهایت بسنجید که داشتن وبسایت برای شما مناسب است یا نه؛
18 مورد از مزایای سایت داشتن
در ادامه برایتان 18 مورد از مزایای سایت داشتن را معرفی خواهیم کرد؛
1. دسترسی 24/7 به سایتتان
با داشتن سایت، فروشگاه یا هر محتوایی که در سایتتان ارائه می دهید، به صورت 24 ساعته و در 7 روز هفته قابل دسترس مشتراین و بازدید کنندگانتان خواهد بود؛ نکته مهم این مزیت این است که نیاز به هیچگونه زحمت اضافه ای است؛
به طور مثال در وبسایت فروشگاهیتان، مشتریانتان در هر ساعتی و در هر روزی که بخواهند، به سایت شما مراجعه می کنند، محصولاتتان را مشاهده می کنند، محصولات را مقایسه و در نهایت با چند کلیک و پرداخت آنلاین، کالای خود را خرید می کنند؛ اگر سایت فروش محصول مجازی داشته باشید، در همان لحظه محصول به مشتری تحویل داده می شود و اگر سایت فروش محصولات فیزیکی داشته باشید، سفارش مشتری به صورت «درحال انجام» خواهد شد تا زمانی که شما آن سفارش را پردازش و ارسال کنید.
2. افزایش اعتبار
با داشتن یک سایت، اعتبار خود را بالاتر ببرید؛ بسیاری از مشتریان با دیدن سایتتان، به حرفه ای و پایداری کسب و کارتان پی می برند؛
طبق تحقیقات موسسه Royal Society of Edinburgh، هفتاد درصد مصرف کنندگان، معتقدند که کسب و کار ها باید یک وبسایت داشته باشند تا به آنها اعتماد کنند.
یا طبق تحقیقات Edelman، هفتاد و پنج درصد از کاربران اینترنت، به کسب و کار هایی که حضور آنلاین و قوی دارند، بیشتر اعتماد می کنند.
3. دسترسی به بازار های جهانی
اگر بخواهید خدماتتان را در یک کشور دیگر، ارائه و توسعه دهید، باید چه کار هایی را انجام دهید؟ اگر تا چند سال پیش این سوال را از من می پرسیدند، می گفتم رفتن به آن کشور و افتتاح شعبه در آن کشور، اما امروزه برای ارائه بسیاری از خدمات می توانید با داشتن یک سایت، خدمات خود را برای آن کشور شخصی سازی و سئو کنید تا به سهمی از بازار های آن کشور داشته باشید.
4. معرفی خدمات و محصولات
یکی دیگر از مزایای سایت داشتن، دسترسی سریع به خدمات و محصولات است؛
فرض کنید بخواهید درمورد یک گوشی موبایل، اطلاعات کسب کنید، در حالت سنتی باید آماده می شدید و سوار بر ماشین خود، تا فروشگاه آن موبایل می رفتید و از فروشنده آن کالا، اطلاعاتی راجع به آن موبایل کسب می کردید؛ این روند بسیار خسته کننده است و امروزه کمتر کسی برای کسب اطلاعات از یک کالا، این زمان و انرژی را صرف می کند.
با داشتن سایت، کاربرانتان می توانند به سادگی و در هر زمانی اقدام به جستجو و کسب اطلاعات درمورد محصولات و خدماتتان کنند و اگر قصد خرید داشتند، به سادگی و با چند کلیک اقدام به خرید کنند. همچنین، اطلاعات دقیق و جامع درباره محصولات، نظرات کاربران و مقایسه قیمتها در دسترس است که به تصمیمگیری بهتر کمک میکند. این روند نه تنها به راحتی و صرفهجویی در زمان منجر میشود، بلکه امکان دسترسی به طیف وسیعتری از محصولات و خدمات و بهرهمندی از تخفیفها و پیشنهادهای ویژه را نیز برای کاربرانتان فراهم میسازد.
5. افزایش فروش
فرض کنید که بهترین مغازه را در شهرتان دارید، مغازهتان در بهترین نقطه شهر وجود دارد و سه نبش است؛ با این حال، هنوز هم محدودیتهایی وجود دارد که مانع از جذب تمامی مشتریان ممکن میشود. در مقایسه، یک سایت نه تنها میتواند به تمامی نقاط شهر بلکه به کل جهان دسترسی داشته باشد.
برخلاف مغازه فیزیکی که تنها تعداد محدودی مشتری میتواند به آن مراجعه کند، یک سایت این توانایی را دارد که به طور همزمان به هزاران نفر خدمات ارائه دهد و بدین ترتیب به طور چشمگیری حجم فروش شما را افزایش دهد. در نتیجه، ایجاد یک وبسایت حرفهای میتواند به عنوان ابزاری کلیدی برای رشد و توسعه کسبوکار شما عمل کند.
پس یکی دیگر از مزایای سایت داشتن، افزایش فروش شما بواسطه مقیاس پذیری سایت نسبت به مغازه فیزیکی است.
6. تبلیغات هدفمند
فرض کنید می خواهید در دنیای فیزیکی تبلیغات کنید، پر بیننده ترین بیلبورد شهرتان را نیز انتخاب می کنید، فکر می کنید نهایت بازده این تبلیغا چقدر خواهد بود؟ مثلا اگر تبلیغ شما برای پیراهن مردانه باشد، بازهم افرادی که به آن محصول نیازی ندارند (مثل بانوان) آن را مشاهده می کنند و شما مقداری از بازدید ها را از دست خواهید داد و این باعث کاهش بازده تبلیغات شما و هدر رفتن مقدار زیادی از هزینه تبلیغاتتان است.
از مزایای سایت داشتن، شکل متفاوت تبلیغات در دنیای دیجیتال است؛ حتما این تجربه را داشته باشید که درمورد جاذبه های گردشگری یک شهر در اینترنت جستجو کنید و چندین روز بعد، تبلیغ بلیط سفر به آنجا را در اینترنت مشاهده کنید؛
این ویژگی که تبلیغات هدفمند نام دارد، به این شکل است که می توانید تعیین کنید چه افرادی با چه ویژگی هایی تبلیغتان را مشاهده کنند؛
به طور مثال اگر دوره آموزش زیست شناسی میفروشید، می توانید تعیین کنید که افراد در چه بازه ای (مثلا اول مهر تا اول آبان) تبلیغاتتان را مشاهده کنند و همچنین تبلیغتان فقط به افرادی نمایش داده شود که قبلا درمورد خرید کتاب تست زیست شناسی پایه دهم، تحقیق کرده اند؛ اینگونه تبلیغتان فقط به افرادی که علاقه مند به یادگیری درمورد زیست شناسی هستند و کلاس دهمی هستند، نمایش داده می شود.
همچنین هزینه ای که بابت تبلیغاتتان می پردازید، به ازای افرادی است که بر روی تبلیغتان کلیک و وارد سایتتان شده اند، محاسبه می شود؛ اینگونه شما دقیقا برای افرادی که وارد سایتتان شده اند و مخاطب هدفتان هستند، هزینه می کنید.
7. دریافت اطلاعات مشتریان
شما می توانید ایمیل و شماره تماس مشتریان قبلی تان را به راحتی جمع آوری کنید تا اگر بعدا محصول جدید و مرتبط با خرید قبلی شان، موجود کردید، آنها را با ارسال پیام و ایمیل تبلیغاتی، آگاه کنید. حتی می توانید برای تشویق به خرید بیشتر به اینگونه مشتریان بر اساس میزان خرید قبلی شان، کد تخفیف بدهید.
8. تحلیل رفتار کاربران
از دیگر مزایای سایت داشتن این است که می توانید رفتار های کاربرانتان را به طور دقیق در سایتتان تحلیل و ارزیابی کنید؛ اگه یک صفحه دارای نرخ پرش بالایی است، دلیل آن را پیدا کنید؛ یا می توانید مشاهده کنید که کاربر در کدام قسمت سایتتان مکث بیشتری کرده است تا از الگوی آن قسمت برای بهینه سازی دیگر صفحات، الگو بگیرید.
حتی با استفاده از سرویس های رایگانی مثل Microsoft Clarity یا Hotjar می توانید دقیقا رفتار شبیه سازی شده کاربرانتان را به صورت فایل ویدیویی دریافت کنید؛ درست مثل زمانی که کاربر، هنگام بازدید از سایتتان، از صفحه نمایش فیلمبرداری کرده است.
بدین صورت یکی از مهم ترین قدم ها برای موفقیت یک کسب و کار (یعنی شناخت دیدگاه و رفتار کاربر با آن کسب و کار) را برداشته اید!
9. ایجاد و مدیریت کد تخفیف
فرض کنید بخواهید برای دسته ای خاص از مشتریان، تخفیفی برای تشویق به خرید در نظر بگیرید، این کار با استفاده از کد های تخفیف در سایتتان، امکان پذیر است.
فرض کنید بخواهید برای کاربرانی که از کفش های مردانه یک بار خرید کرده اند، کد تخفیف 30% برای خرید پیراهن مردانه بدهید؛ این کار با چند کلیک در سایتتان انجام می شود.
با سفارش خدمات طراحی سایت فروشگاهی، از امکانات متعددی مانند ایجاد و مدیریت کد تخفیف هوشمند، برخوردار شوید.
10. سهولت در بروزرسانی
از مزایای سایت داشتن این است که برای بروزرسانی محتوا و ظاهر سایتتان، اختلالی در خدمات رسانی به کاربران وجود نخواهد داشت؛ با استفاده از روش هایی، می توان به سادگی ظاهر و محتوای جدید را جایگزین نسخه قبلی کرد؛ حتی اگر بازدید سایتتان بالا رفت و قصد ارتقای سرور سایتتان را داشتید، به سادگی می توانید به سرور جدید مهاجرت کنید و با زیرساخت قوی تر، به فروش و ارائه خدمات به مشتریانتان ادامه دهید.
11. امکان فروش دوره ها و محصولات دیجیتال
اگر بخواهید محصولات مجازی خود را به صورت سنتی بفروشید، باید آن را بر روی DVD یا فلش منتقل کنید؛ این فرآیند هزینه بر و زمانبر است و ریسک از دست رفتن اطلاعات یا دست به دست و کپی شدن محصولتان را داراست؛ از مزایای سایت داشتن می توان به امکان فروش بسیار راحت و امن دوره و محصولات مجازی نام برد.
اگر قصد فروش دوره را در وبسایتتان دارید، به شما خدمات طراحی سایت آموزشی را پیشنهاد می کنیم و اگر قصد فروش محصولات مجازی را دارید، سری به صفحه خدمات طراحی سایت فروش فایل بزنید.
12. حداقل هزینه نسبت به فروشگاه فیزیکی
برای داشتن فروشگاه فیزیکی، باید علاوه بر هزینه های سنگین املاک، هزینه طراحی دکوراسیون و وسایل را بپردازید؛
اما در برای داشتن سایت، فقط باید یک هاست و دامین به همراه هزینه طراحی سایت بپردازید و تمام! شما فروشگاه خود را دارید.
بنابراین از مزایای سایت داشتن می توان به مقرون به صرفه بودن نسبت به فروشگاه فیزیکی اشاره کرد.
13. حسابداری راحت
تمامی اطلاعات مربوط به درآمدتان، به صورت خودکار توسط سایتتان انجام می شود؛ دیگر نیاز نیست برای محاسبه مقادیر مالی خود دست به ماشین حساب یا سیستم حسابداری شوید! سایت شما به صورت خودکار هزینه ها را دسته بندی و تحلیل می کند و براش مشتریانتان فاکتور صادر می کند.
نکته قابل توجه این است که تمام مواردی که گفتیم، به صورت خودکار توسط سایتتان صورت می گیرد.
14. چند رسانه ای بودن
برای ارائه اطلاعات به کاربرانتان، می توانید از فرمت های مختلف محتوا مانند ویدیو، متن، تصویر و صدا استفاده کنید تا اعتماد بازدید کنندگانتان را جلب کنید.
با شناخت دقیق کاربرانتان می توانید تحلیل کنید که کدام روش ارائه محتوا برایتان مناسب تر است و بیشتر از آن فرمت استفاده کنید تا فروشتان به صورت تصاعدی افزایش پیدا کند.
15. انبارداری ساده و آسان
کافیست موجودی کالا های انبارتان را به سیستم فروشگاه سایتتان اعلام کنید و پس از آن، سایت براساس فروش آن محصول، هرگاه موجودی آن محصول پایان یافت، آن محصول را ناموجود و اگر موجودی کالایی کم بود، به شما هشدار می دهد تا موجودی آن کالا را افزایش دهید.
16. پشتیبانی راحت
از مزیت های بارز سایت داشتن این است که به سادگی می توان با مشتریان ارتباط برقرار کرد و اگر نیاز به پشتیبانی داشتند، به سادگی با سیستم تیکت و سیتم های چت آنلاین، کاربرانتان را راهنمایی خواهید کرد؛
همچنین به اطلاعات کامل کاربرانتان دسترسی خواهید داشت و به طور مثال اگر فردی درخواست مرجوعی کرد، به تاریخچه خرید فرد بروید و چک کنید که مشتری چه کالایی را در چه زمانی خریده است و آیا از محلت مرجوعی آن کالا گذشته است یا خیر.
17. نمایش نظرات خریداران یک کالا
فرض کنید قصد خرید یک کالا را دارید، برای این که از تصمیمتان مطمئن شوید، چه کاری انجام می دهید؟ مطمئنا یکی از تصمیمات این است که به قسمت نظرات کاربران بروید و نظر خریداران قبلی را ببینید؛
این امکان در فروشگاه فیزیکی وجود ندارد ولی از مزیت های سایت داشتن این است که کاربرانتان امکان دیدن نظرات خریداران پیشین را می بینند و اعتماد بیشتری به کسب و کارتان و خرید آن محصول می کنند.
18. نداشتن محدودیت جغرافیایی
فرقی نمی کند در تهران باشید یا نیویورک؛ در هر جای جهان فقط با داشتن یک لپ تاپ و اینترنت، می توانید سایتتان را مدیریت و به سوالات مخاطبانتان پاسخ دهید. اما در فروشگاه فیزیکی، باید یک فرد را برای فروشندگی در مغازه تان استخدام کنید؛ فارغ از زمانبر بودن این فرآیند، باید هزینه بالایی را بابت نیروی انسانی بپردازید؛
نتیجه گیری
این بود از مزیت های سایت داشتن؛ داشتن سایت برای هر کسب و کار و فعالیتی، می تواند کمک شایانی به شما کند.
اگر قصد سفارش طراحی سایت را دارید، می توانید خدمات طراحی سایت دلتاسایت را مشاهده کنید و درصورت نیاز، از کارشناسان ما مشاوره رایگان بگیرید.